rajčata | 300g |
olivový olej | 15ml |
petrželová nať | 10g |
česnek | 1 stroužek |
chilli papričky čerstvé nebo sučené | 1ks |
sůl | k dochucení |
čerstvá pasta | 330g |
Doba přípravy: 20 minut
Na kvalitním olivovém oleji osmahneme na plátky nakrájené stroužky česneku a chilli papričku. Dbejte na to, aby česnek příliš neztmavl, mohl by zhořknout. Následně přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kostky, osolíme a při vysoké teplotě vaříme asi 15 minut, občas promícháme.
Těstoviny uvařte minimálně v jednou litru osolené vroucí vody, doba varu naší čerstvé pasty je
2 až 3 minuty. Sceďte je, promíchejte s připravenou omáčkou a ozdobte nakrájenou natí petržele. Můžete přidat i parmezán.
popis pripravy abraka dabra simsala bim