Tagliatelle ( tagliare „řezat“) jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Tagliatelle jsou dlouhé ploché nudle, které se tvarem podobají těstovinám fettuccine. Nejoblíběnější tvar, vhodné k omáčkám.
48Kč
s DPH 55Kč
Spaghetti
Spaghetti je dlouhý, tenký, válcovitý druh těstoviny italského původu. Špagety, což je zdrobnělina spago , což znamená "tenký řetězec" nebo "provázek". Je to italské národní jídlo.
48Kč
s DPH 55Kč
Pesto ze sušených rajčat
Pesto ze sušených rajčat je velice oblíbené. Připravuje se z kvalitních rajčat s kapary a opražených piniových oříšku. Pesto se tepelně nezpracovává, konzervuje se pouze olivovým olejem. Na porci pasty cca jedna lžíce. Po použiti zalijte opět olejem.
86Kč
s DPH 99Kč
Akční nabídka
Tagliatelle celozrnné
Tagliatelle ( tagliare - „řezat“) jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Tagliatelle jsou dlouhé ploché nudle, které se tvarem podobají těstovinám fettuccine. Do těsta přidáváme opražená semínka.
56Kč
s DPH 65Kč
Bigoli
Bigoli je pasta ve tvaru dlouhého a tlusté trubky.
Tento termín používaný v Trevisu , zatímco termín pici je používán v Toskánsku pro podobné velikosti těstoviny bez otvoru ve středu.
48Kč
s DPH 55Kč
Gnocchi bramborové
Nemusejí se vařit ve vodě, stačí je na pánvi s olejem a s troškou vody prohodit. Pokud je chcete vařit stačí 40 vteřin. Připravujeme z červených brambor pečených na mořské soli.
48Kč
s DPH 55Kč
Trháky
Pesto Rukolové
Rukolové pesto je pro zákazníky hit. Připravuje se z částečně spařené a částečně čerstvé rukola, aby se potlačila její štiplavá chuť. Na porci pasty cca jedna lžíce. Můžete přidat i do salátů. Po použiti zalijte opět olivovým olejem.
86Kč
s DPH 99Kč
Chitarini
Chitarini je původní tvar špaget, které se dříve krájeli na strunách - vyslovujte kytarýny. Jsou na povrchu perforované, někteří říkají chlupaté a proto na sebe výborně nabalují omáčky. Nestane se vám tedy, že sníte pastu a omáčka zůstane na dně talíře.
48Kč
s DPH 55Kč
Pesto Sicilské ořechové
Sicilské pesto s ořechy je variantou antického receptu, nazývané také “pesto alla trapanese“, pocházejíc ze sicilského přístavu Trapani. Je velice jemné a lahodné. Doporučuji jak na těstoviny tak na toust.
86Kč
s DPH 99Kč
Novinky
Kukuřičné Tagliatelle
lidí, kteří mají alergii na lepek je stále více a proto se snažíme i jim dopřát kus Itálie na talíři v kvalitní formě čerstvých kukuřičných těstovin.. jsou velice chutné doporučuji...
57Kč
s DPH 65Kč
Ravioli parmezánové
Ravioli jsou tradiční pro italskou kuchyni. Plníme je směsí z parmazánových sýrů a čerstvou ricottou . Směs plníme do tenkého plátu těsta.
65Kč
s DPH 75Kč
Pesto lilkové s olivami
Pesto se připravuje z pečeného lilku a černých oliv. Je jemné, chuť lilku podtrhují kvalitní černé olivy. Na porci pasty cca jedna lžíce. Po použiti zalijte opět olejem.