Lasagne jsou oblíbené italské těstoviny, pocházejí z města Bologna. Mají tvar širokých nudlí. Polévají se různými omáčkami, zapékají se či se posypávají sýrem. Nemusejí se předvářet, připravte si vodovější směs a pečte 10 minut.
48Kč
s DPH 55Kč
Bigoli
Bigoli je pasta ve tvaru dlouhého a tlusté trubky.
Tento termín používaný v Trevisu , zatímco termín pici je používán v Toskánsku pro podobné velikosti těstoviny bez otvoru ve středu.
48Kč
s DPH 55Kč
Bucatini
Bucatini také známý jako perciatelli , je tlustá špageta s dírou uprostřed. Nám za dřívějších dob známě jako makaroni. Název pochází z italského : buco , což znamená "díra", zatímco bucato znamená propíchnout.
48Kč
s DPH 55Kč
Pappardelle
Papardelle jsou velké, velmi široké, ploché nudle, podobně jako fettuccine. Název je odvozen od slovesa pappare - spolykat.
48Kč
s DPH 55Kč
Tagliatelle
Tagliatelle ( tagliare „řezat“) jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Tagliatelle jsou dlouhé ploché nudle, které se tvarem podobají těstovinám fettuccine. Nejoblíběnější tvar, vhodné k omáčkám.
48Kč
s DPH 55Kč
Chitarini
Chitarini je původní tvar špaget, které se dříve krájeli na strunách - vyslovujte kytarýny. Jsou na povrchu perforované, někteří říkají chlupaté a proto na sebe výborně nabalují omáčky. Nestane se vám tedy, že sníte pastu a omáčka zůstane na dně talíře.
48Kč
s DPH 55Kč
Linquine
Název linguine znamená "malé jazyky" v italštině , kde se jedná o množné číslo ženského linguina . Linguine se také nazývají trenette nebo bavette. Velmi tenké a jemné.
48Kč
s DPH 55Kč
Spaghetti
Spaghetti je dlouhý, tenký, válcovitý druh těstoviny italského původu. Špagety, což je zdrobnělina spago , což znamená "tenký řetězec" nebo "provázek". Je to italské národní jídlo.